Στους 50 finalist για το Falling Walls Engage Event η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

Στους 50 finalist για το Falling Walls Engage Event η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε περάσει από διάφορες φάσεις οι οποίες μας έχουν γεμίσει με απίστευτες εμπειρίες. Από το 2013 που ξεκινήσαμε δειλά να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε τη δράση μέχρι και σήμερα που έχει γίνει πλέον ένας ετήσιος θεσμός, έχουμε συν-διαμορφώσει τη δράση με τους βασικούς συντελεστές της, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Αυτοί μας έχουν δώσει τη δύναμη και την πίστη ότι αξίζει να προσπαθούμε κάθε χρόνο και περισσότερο.

Με περισσότερους από 5500 μαθητές να έχουν συμμετάσχει (τα 9 χρόνια εφαρμογής) και περισσότερους από 600 εκπαιδευτικούς να έχουν στηρίξει τις προσπάθειες των μαθητών τους από σχεδόν 350 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Θέλουμε λοιπόν να μοιραστούμε μια ακόμη ευχάριστη στιγμή για τη δράση. Η δράση έχει επιλεγεί στους 50 finalist για το φετινό #FallingWallsEngage Event μέσα από 207 συμμετοχές στην κατηγορία #ScienceEngagement. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία επιλογής των 20 καλύτερων δράσεων που θα παρουσιαστούν στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Falling Walls (https://falling-walls.com/) και του Falling Walls Science Summit (https://falling-walls.com/science-summit/) τον Επόμενο Νοέμβριο, στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση όπου συναντώνται τα πιο λαμπρά μυαλά στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης.

Ακόμα και εάν δεν επιλεγεί στις 20 καλύτερες, για εμάς είναι μια επιβράβευση για τις προσπάθειες που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να «ρίξουμε τα τοίχοι» προς ένα δημιουργικό σχολείο! Είναι μια επιβράβευση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τη δράση όλα αυτά τα χρόνια, και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό.

 

 

 

Comments are closed.
Η ομάδα μας

Μενέλαος Σωτηρίου
Science View
Ο κ. Μενέλαος Σωτηρίου (BSc Mathematics,) δραστηριοποιείται στο χώρο της επιστημονικής δημοσιογραφίας…
Θεώνη Χαραλαμπίδου
Science View
Η κ. Θεώνη Χαραλαμπίδου αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής…