Στη Science View το Βραβείο για Δράσεις & Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης

Στη Science View  απονεμήθηκε το Βραβείο ΕΠΙ2 2018 στην κατηγορία Δράσεις & Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης για τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Στα Βραβεία ΕΠΙ2 2018, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Athens Science Festival, επιβραβεύεται ένα ευρύ φάσμα επικοινωνιακών ενεργειών οι οποίες απευθύνονται τόσο στο ειδικό κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η Science View τα 10 χρόνια λειτουργίας της επικοινωνεί επιστημονικά και ερευνητικά αποτελέσματα με δημιουργικές μεθόδους, αναπτύσσοντας δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ομάδας. Στόχος της είναι να εμπλέξει το κοινό στις δράσεις και μέσα από βιωματικούς τρόπους να επικοινωνήσει επιστημονικά θέματα. Μια τέτοια δράση είναι και το «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», η οποία φέτος έκλεισε τα 4 χρόνια εφαρμογής της. Μοναδικές στιχομυθίες, ευφάνταστοι διάλογοι και χορογραφίες που κρύβουν μοναδικές στιγμές της επιστημονικής εξέλιξης και ιστορίας μέσα σε θεατρικές παραστάσεις που παντρεύουν την Επιστήμη και την Τέχνη με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο.

Η δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ξεκίνησε το σχολικό έτος 2014-2015 με συμμετοχή 14 σχολείων από την Αττική, αλλά έφτασε μετά από 4 χρόνια εφαρμογής της να έχουν εμπλακεί συνολικά 3000 μαθητές και 250 εκπαιδευτικοί 200 δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από 30 περιοχές της Ελλάδας!

Στα πλαίσια της δράσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί εμπλέκονται σε διερευνητικές διαδικασίες προσέγγισης της επιστημονικής γνώσης. Με επίκεντρο το σχολείο, πραγματοποιείται σύνδεση με την επιστημονική κοινότητα και την τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη μιας θεατρικής παράστασης με επιστημονικό περιεχόμενο που επικοινωνεί, διασκεδάζει και ενημερώνει.

Η ολοένα και αυξανόμενη επιτυχία της δράσης έχει λάβει και Ευρωπαϊκή διάσταση καθώς έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε Μάλτα, Φιλανδία και Γερμανία, ενώ έχει αναγνωριστεί και ως καλή πρακτική από τα Ευρωπαϊκά έργα Open Schools for Open SocietiesCREATIONSCASE με δυνατότητα εφαρμογής σε 12 χώρες.

Τη δράση διοργανώνει κάθε χρόνο η Science View σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική υποστήριξη του Τμήματος ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Comments are closed.
Η ομάδα μας

Μενέλαος Σωτηρίου
Science View
Ο κ. Μενέλαος Σωτηρίου (BSc Mathematics,) δραστηριοποιείται στο χώρο της επιστημονικής δημοσιογραφίας…
Θεώνη Χαραλαμπίδου
Science View
Η κ. Θεώνη Χαραλαμπίδου αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής…