Διοργάνωση 2023-2024

Διοργάνωση 2023-2024

10 χρόνια «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το Θέατρο», 10 χρόνια δημιουργικότητας στη διδασκαλία θετικών επιστημών. Η δράση πλέον έχει αποκτήσει σταθερούς εκπαιδευτικούς – υποστηρικτές, οι οποίοι έχοντας πλέον εμπειρία με τις διαδικασίες και τα ζητούμενα των παιδαγωγικών  πρακτικών της δράσης, την εφαρμόζουν πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά. Φέτος ακόμα περισσότεροι εκπαιδευτικοί από 8 νέα σχολεία συμμετείχαν για πρώτη φορά και εφάρμοσαν τις προτεινόμενες πρακτικές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολλοί από αυτούς γίνονται πρεσβευτές της δράσης είτε απευθυνόμενοι για συνεργασία σε άλλα σχολεία της περιοχής τους είτε εμπλέκοντας μαθητές, συναδέλφους, γονείς και τοπική κοινωνία από το νέο σχολικό περιβάλλον που υπηρετούν.

 

Οι σχολικές ομάδες που συμμετείχαν και φέτος ακολούθησαν το πλάνο εφαρμογής, διερεύνησαν, διάβασαν και δημιούργησαν θεατρικές παραστάσεις πάνω σε STEAM έννοιες.  Ενδεικτικά αναφέρουμε: Αντιστάσεις, υδρολογικός κύκλος, διαφορές ατόμων και στοιχείων, Big Bang και αστρονομία, χημικά στοιχεία, το φως, και οι ιδιότητές τους, άμπωτη και πλημμυρίδα. Διαχρονικά αγαπημένα θέματα όπως οι νόμοι του Νεύτωνα, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της, συζητήσεις με διακεκριμένους επιστήμονες, η ατομική βόμβα αλλά και πιο σύγχρονα όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

 

Eκδήλωση Αθήνας 30  – 31 Μαρτίου 2024

Η τελική εκδήλωση για την παρουσίαση των θεατρικών των μαθητικών ομάδων που είχαν επιλέξει να συμμετέχουν με ζωντανές παραστάσεις πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου, στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 10 χρόνων εφαρμογής της δράσης, η εκδήλωση της Αθήνας σήκωσε αυλαία την Παρασκευή 29 Μαρτίου το απόγευμα οπότε και πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο της Ελληνογερμανικής Αγωγής εορτασμός για την επέτειο της δράσης. Προσκεκλημένοι ήταν βεβαίως μαθητές (συνοδευόμενοι από γονείς) αλλά και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις καθώς και σε διοργανώσεις προηγούμενων ετών.

Κατά το πρώτο σκέλος αυτής της εορτής απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία σε ορισμένα σχολεία και εκπαιδευτικούς για την πολυετή υποστήριξη τους τόσο μέσω της συμμετοχής στις ετήσιες διοργανώσεις αλλά και με λοιπές ενέργειες διάχυσης και διάδοσής της δράσης όλα αυτά τα χρόνια.

Στο δεύτερο μέρος δόθηκε χώρος και χρόνος στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς αλλά και στους συνεργάτες της δράσης να γνωριστούν μεταξύ τους,  να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες, καλές πρακτικές και να δημιουργηθούν εν γένει προϋποθέσεις συνεργειών και συμπράξεων στο κομμάτι της διδασκαλίας των θετικών επιστημών μέσω της τέχνης και του θεάτρου σε ένα κλίμα ευγενούς συναγωνισμού και άμιλλας στο πλαίσιο συμμετοχής στη δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το Θέατρο».

Φέτος συμμετείχαν 15 σχολεία εκ των οποίων τα 6 παρουσίασαν το Σάββατο και τα 9 την Κυριακή ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γονείς, συμμαθητές, φίλοι, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, καθώς και φοιτητές τμημάτων θετικών επιστημών και θεατρικών σπουδών που είχαν ενημερωθεί για τη δράση και θέλησαν να την παρακολουθήσουν από κοντά. Το κοινό που παρακολούθησε από κοντά τις παραστάσεις και τις 2 μέρες ξεπέρασε τα 1300 άτομα.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου δε, παράλληλα με τις παρουσιάσεις των ομάδων, διοργανώθηκε ένα μοναδικό εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Road STEAMer (https://www.road-steamer.eu). Στόχος του εργαστηρίου ήταν να εμπλέξει εκπαιδευτικούς αλλά και αρμόδιους χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής σε έναν διάλογο σχετικά με τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις για αποτελεσματικές προσεγγίσεις STEAM, το πλαίσιο πολιτικής για την υλοποίηση δραστηριοτήτων STEAM καθώς και να συζητήσει πραγματικές περιπτώσεις εφαρμογής γύρω από την εκπαίδευση STEAM. Στο τέλος της ημέρας κι ενόσω κοινό και συμμετέχοντες ανέμεναν την κριτική επιτροπή να καταλήξει στην απονομή των βραβείων, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής το εορταστικό κλίμα κορυφώθηκε όταν κάποιοι εκ των συμμετεχόντων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών κάθισαν στο πιάνο και τραγούδησαν διαχρονικά κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής, παρέα με όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι 2 μέρες παρουσίασης των θεατρικών παραστάσεων των μαθητών μεταδίδονταν και διαδικτυακά μέσα από το κανάλι της Science View στο YouTube (https://www.youtube.com/user/scienceview/videos), αλλά και στο Facebook (https://www.facebook.com/learningsciencethroughtheater/videos/?ref=page_internal). Συνολικά, την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότερα από 4500 άτομα.

Τελική Εκδήλωση Βιντεοσκοπημένων παραστάσεων – διαδικτυακή εκδήλωση

Η τελική εκδήλωση για την παρουσίαση των θεατρικών παραστάσεων και προσπαθειών των μαθητικών ομάδων που είχαν επιλέξει να συμμετέχουν με βιντεοσκοπημένες παραστάσεις πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου, διαδικτυακά. Στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βίντεο των μαθητικών ομάδων. Όλες οι μαθητικές ομάδες έπρεπε να έχουν βιντεοσκοπήσει τις παραστάσεις τους και να στείλουν το υλικό στους διοργανωτές ως τις 31 Μαρτίου ώστε να προβληθούν όλες μαζί εκείνη την ημέρα.  Στις 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με όλους τους εκπροσώπους των μαθητικών ομάδων (εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι μαθητών) οι οποίοι και παρουσίασαν σύντομα την δουλεία τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς (συναντήσεις διαδικτυακές, εναλλακτικές λύσεις και δημιουργικές ιδέες για την επίτευξη των στόχων της κάθε ομάδας). Ένα Δημοτικό μάλιστα βιντεοσκόπησε και παρουσίασε δηλώσεις όλων των συμμετεχόντων μαθητών. Για κάθε σχολική ομάδα ένα μέλος της κριτικής επιτροπής τοποθετούνταν επί της παράστασης πάντα σε κλίμα επιβράβευσης των προσπαθειών και ανάδειξης των ιδιαίτερων στοιχείων που ξεχώρισαν σε κάθε προσπάθεια. Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η απονομή των βραβείων. Η εκδήλωση και τις 2 μέρες μεταδόθηκε μέσω Zoom, YouTube και Facebook και την παρακολούθησαν περίπου 2400 άτομα.

Εκδήλωση Αθήνας

Δημοτικά:

Σχολή Μωραΐτη

Γυμνάσια:

  • Γυμνάσιο Νέας Περάμου
  • 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης
  • Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Παύλος Saint Paul
  • 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
  • Γυμνάσιο Ελληνογερμανικής Αγωγής

Λύκεια:

  • Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Δομενίκου
  • ΓΕΛ Μελισσίων
  • 2ο ΓΕΛ Πεύκης & 2ο Γυμνάσιο Πεύκης (συνεργασία)
  • 3ο ΓΕΛ Κοζάνης (1η ομάδα)
  • 3ο ΓΕΛ Κοζάνης (2η ομάδα)
  • Εκπαιδευτήρια Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά
  • Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακειου Σχολής
  • 2ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών
Συμμετοχή με βιντεοσκοπημένη παράσταση

Δημοτικά:

  • Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δημοτικό)
  • 1ο Δημοτικο Σχολείο Κω
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου
  • 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
  • 11ο Δημοτικο Σχολείο Σερρών
  • 1ο Πειραματικό Δημοτικό Χαλανδρίου

Γυμνάσια:

  • 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής
  • 1ο Πειραματικό Σχολείο Σάμου
  • 7ο Γυμνάσιο Αθηνών

Λύκεια:

  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης (1η ομάδα)
  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης (2η ομάδα)
Εκτός συναγωνιστικού μέρους:

4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου & Ημερήσιο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Έμπωνα Ρόδου (συνεργασία)

Εκ μέρους των διοργανωτών θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα σχολεία, τους μαθητές και τους καθηγητές τους αλλά και όλους όσους ενεπλάκησαν στην πραγματοποίηση αυτών των πραγματικά εξαιρετικών παραστάσεων.
Τα αποτελέσματα των βραβείων για τις συμμετοχές του «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», για τη σχολική χρονιά 2023-2024, έχουν ως εξής:

Εκδήλωση Αθήνας

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Βραβείο Σεναρίου: Σχολή Μωραΐτη – Δημοτικό, για το θεατρικό με τίτλο “Διαπλανητικές δολοπλοκίες, Οι θεοί δεν παίζουν ζάρια με το σύμπαν… παίζουν υπερατού!”

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Σχολή Μωραΐτη – Δημοτικό, για το θεατρικό με τίτλο “Διαπλανητικές δολοπλοκίες, Οι θεοί δεν παίζουν ζάρια με το σύμπαν… παίζουν υπερατού!”

Βραβείο Σκηνικών και κοστουμιών: Σχολή Μωραΐτη – Δημοτικό, για το θεατρικό με τίτλο “Διαπλανητικές δολοπλοκίες, Οι θεοί δεν παίζουν ζάρια με το σύμπαν… παίζουν υπερατού!”

Βραβείο Συνολικής παρουσίασης: Σχολή Μωραΐτη – Δημοτικό, για το θεατρικό με τίτλο “Διαπλανητικές δολοπλοκίες, Οι θεοί δεν παίζουν ζάρια με το σύμπαν… παίζουν υπερατού!”

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Βραβείο Σεναρίου: Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Παύλος Saint Paul – Γυμνάσιο, για το θεατρικό με τίτλο “Στη Σκιά του Ατόμου”

Βραβείο Σκηνοθεσίας:

  • 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, για το θεατρικό με τίτλο “Oι δεινόσαυροι”
  • Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Παύλος Saint Paul – Γυμνάσιο, για το θεατρικό με τίτλο “Στη Σκιά του Ατόμου”

Βραβείο Μουσικής επένδυσης: 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, για το θεατρικό με τίτλο “Για ένα μήλο!”

Βραβείο Σκηνικών και κοστουμιών:

  • 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, για το θεατρικό με τίτλο “Για ένα μήλο!”
  • Γυμνάσιο Νέας Περάμου Αττικής, για το θεατρικό με τίτλο “Χέρι-χέρι και αντίκρυ”

Βραβείο Χορογραφίας: Γυμνάσιο Νέας Περάμου Αττικής, για το θεατρικό με τίτλο “Χέρι-χέρι και αντίκρυ”

Βραβείο Συνολικής παρουσίασης: 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, για το θεατρικό με τίτλο “Oι δεινόσαυροι”

Βραβείο Διάδοσης και προώθησης: 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, για το θεατρικό με τίτλο “Για ένα μήλο!”

Βραβείο Συμμετοχής στη δράση: 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, για το θεατρικό με τίτλο “Για ένα μήλο!”

Βραβείο Χιουμοριστικής Εισαγωγής: 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, για το θεατρικό με τίτλο “Oι δεινόσαυροι”

 

 

ΛΥΚΕΙΑ

Βραβείο Σεναρίου:

  • 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Επισκέπτες από το παρελθόν”
  • 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Εγκλωβισμένοι στη σκέψη”

Βραβείο Σκηνοθεσίας:

  • 2ο ΓΕΛ & 2ο Γυμνάσιο Πεύκης (συνεργασία), για το θεατρικό με τίτλο “Δάκρυα της φύσης”
  • Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, για το θεατρικό με τίτλο “Τάδε έφη Χρηστομάνος”

Βραβείο Μουσικής επένδυσης: Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, για το θεατρικό με τίτλο “Τάδε έφη Χρηστομάνος”

Βραβείο Σκηνικών και κοστουμιών:

  • 2ο ΓΕΛ & 2ο Γυμνάσιο Πεύκης (συνεργασία), για το θεατρικό με τίτλο “Δάκρυα της φύσης”
  • Λύκειο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, για το θεατρικό με τίτλο “Τι φως , τι απουσία φωτός …..πάντα γίνομαι ορατός!”

Βραβείο Χορογραφίας: ΓΕΛ Μελισσίων, για το θεατρικό με τίτλο “Η Μελωδία της Επιστήμης”

Βραβείο Συνολικής παρουσίασης: 

  • 2ο ΓΕΛ & 2ο Γυμνάσιο Πεύκης (συνεργασία), για το θεατρικό με τίτλο “Δάκρυα της φύσης”
  • ΓΕΛ Μελισσίων, για το θεατρικό με τίτλο “Η Μελωδία της Επιστήμης”

Βραβείο Διάδοσης και προώθησης:

  • ΓΕΛ Μελισσίων, για το θεατρικό με τίτλο “Η Μελωδία της Επιστήμης”
  • Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Δομενίκου, για το θεατρικό με τίτλο “Πεταλούδες κι Αγριολούλουδα”

Βραβείο Συμμετοχής στη δράση: ΓΕΛ Μελισσίων, για το θεατρικό με τίτλο “Η Μελωδία της Επιστήμης”

Βραβείο Χιουμοριστικής Εισαγωγής: Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, για το θεατρικό με τίτλο “Τάδε έφη Χρηστομάνος”

Διάκριση για την «Πρωτότυπη απόδοση επιστημονικών εννοιών»:

  • Λύκειο Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, για το θεατρικό με τίτλο “Τι φως , τι απουσία φωτός …..πάντα γίνομαι ορατός!”
  • 2ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών, για το θεατρικό με τίτλο “Αν είχα ένα ηλεκτρόνιο”

 

 

Συμμετοχή με βιντεοσκοπημένη παράσταση

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Βραβείο Σεναρίου: 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, για το θεατρικό με τίτλο “Αγάπης … ΧΗΜΕΙΑ”

Βραβείο Σκηνοθεσίας: 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, για το θεατρικό με τίτλο “Γεννηθήτω φῶς”

Βραβείο Μουσικής επένδυσης: 11ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, για το θεατρικό με τίτλο “Μια Φωτιά σαν 100 Πληγές”

Βραβείο Σκηνικών: 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, για το θεατρικό με τίτλο “Γεννηθήτω φῶς”

Βραβείο Κοστούμιων:

  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, για το θεατρικό με τίτλο “Αγάπης … ΧΗΜΕΙΑ”
  • Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το θεατρικό με τίτλο “POWERBANKS”

Βραβείο Χορογραφίας: 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω, για το θεατρικό με τίτλο “Big Bang Η Μεγάλη Έκρηξη”

Βραβείο Συνολικής παρουσίασης: 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, για το θεατρικό με τίτλο “Γεννηθήτω φῶς”

Βραβείο Διάδοσης και προώθησης: 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας , για το θεατρικό με τίτλο “Έρευνες στο Γριπονήσι”

Βραβείο Συμμετοχής στη δράση:

  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, για το θεατρικό με τίτλο “Αγάπης … ΧΗΜΕΙΑ”
  • Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το θεατρικό με τίτλο “POWERBANKS”

Βραβείο Χιουμοριστικής Εισαγωγής: 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, για το θεατρικό με τίτλο “Αγάπης … ΧΗΜΕΙΑ”

Διάκριση για πρωτότυπη διασκευή μουσικής: 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, για το θεατρικό με τίτλο “Αγάπης … ΧΗΜΕΙΑ”

Διάκριση για την ευρηματικότητα στην απόδοση Φυσικών Φαινομένων και Επιστημονικών Εννοιών: 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω, για το θεατρικό με τίτλο “Big Bang Η Μεγάλη Έκρηξη”

Διάκριση για την σύνδεση της τοπικής παράδοσης με επιστημονικές έννοιες: 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας , για το θεατρικό με τίτλο “Έρευνες στο Γριπονήσι” 

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Βραβείο Σεναρίου: 7ο Γυμνάσιο Αθηνών, για το θεατρικό με τίτλο “Νο 51”

Βραβείο Σκηνοθεσίας: 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής, για το θεατρικό με τίτλο “Η φυσική στο…ντιβάνι”

Βραβείο Μουσικής επένδυσης: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, για το θεατρικό με τίτλο “Ψυχιατρική Κλινική “Το Πείραμα””

Βραβείο Σκηνικών και κοστουμιών: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, για το θεατρικό με τίτλο “Ψυχιατρική Κλινική “Το Πείραμα””

Βραβείο Συνολικής παρουσίασης: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, για το θεατρικό με τίτλο “Ψυχιατρική Κλινική “Το Πείραμα””

Βραβείο Διάδοσης και προώθησης: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, για το θεατρικό με τίτλο “Ψυχιατρική Κλινική “Το Πείραμα””

Βραβείο Συμμετοχής στη δράση: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, για το θεατρικό με τίτλο “Ψυχιατρική Κλινική “Το Πείραμα””

Βραβείο Χιουμοριστικής Εισαγωγής: 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής, για το θεατρικό με τίτλο “Η φυσική στο…ντιβάνι”

 

 

ΛΥΚΕΙΑ

Βραβείο Σεναρίου: 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Heart Break”

Βραβείο Σκηνοθεσίας:

  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Heart Break”
  • 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Φυσική από τον Πόντο”

Βραβείο Μουσικής επένδυσης: 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Φυσική από τον Πόντο”

Βραβείο Συνολικής παρουσίασης: 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, για το θεατρικό με τίτλο “Heart Break”

Βραβείο Διάδοσης και προώθησης: 4ο ΓΕΛ Ρόδου & Ημερήσιο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Έμπωνα Ρόδου (συνεργασία), για το θεατρικό με τίτλο “Το κουτί της Πανδώρας”

Διάκριση για την πρωτότυπη κριτική προσέγγιση της τεχνολογικής προόδου: 4ο ΓΕΛ Ρόδου & Ημερήσιο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Έμπωνα Ρόδου (συνεργασία), για το θεατρικό με τίτλο “Το κουτί της Πανδώρας”

 

Προγράμματα εργαστηρίων

Πρόγραμμα 1ου Επιμορφωτικού Εργαστηρίου, 12 Δεκεμβρίου 2023.

2ο Επιμορφωτικό Εργαστήριο, 23 Ιανουαρίου 2024 (Δείτε εδώ).

 

Παρουσιάσεις εργαστηρίων

Παρουσιάσεις από το 1ο Εργαστήριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, 12/12/2023

Εισαγωγή και παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»: Παιδαγωγική προσέγγιση, πλάνο εφαρμογής, κανονισμοί, πρακτικές οδηγίες & υποστήριξη

Μενέλαος Σωτηρίου, Συντονιστής της δράσης, Science View & Στέφανος Γιαγτζόγλου, Παιδαγωγική υποστήριξη, συνεργάτης Science View

Καλλιτεχνική υποστήριξη της δράσης

Ιουλία Σιάμου  – Θεατρολόγος

Μουσική και Θετικές επιστήμες

Πέτρος Στεργιόπουλος, Μουσικός, Ελληνογερμανική Αγωγή

Χιούμορ, Επιστήμη & Θέατρο : 3-D επικοινωνία στα καλύτερά της!

Στέφανος Γιαγτζόγλου, Καθηγητής Βιολογίας & Science comedian

Εμπειρίες εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη δράση: Παραδείγματα από το Δημοτικό Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μαρίνα Λάγουρη, Δ/ντρια Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ευανθία Στέφα, Θεατρικών Σπουδών,Δημοτικό Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

Για υλικό προηγούμενων ετών επισκεφθείτε τη σελίδα «Προηγούμενες διοργανώσεις».

Βίντεο εργαστηρίων

1ο Επιμορφωτικό Εργαστήριο, 12 Δεκεμβρίου 2022.

2ο Επιμορφωτικό Εργαστήριο, 23 Ιανουαρίου 2024

Για υλικό προηγούμενων ετών επισκεφθείτε τη σελίδα «Προηγούμενες διοργανώσεις».

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Αθήνας – Σάββατο 30/3/2024

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Αθήνας – Κυριακή 31/3/2024

(Μέρος Α)

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Αθήνας – Κυριακή 31/3/2024

(Μέρος Β)

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Αθήνας – Κυριακή 31/3/2024

(Μέρος Γ)

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Αθήνας – Κυριακή 31/3/2024

(Μέρος Δ)

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Αθήνας – Κυριακή 31/3/2024

(Μέρος Ε)

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Βιντεοσκοπημένων Παραστάσεων – Σάββατο 20/4/2024

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Βιντεοσκοπημένων Παραστάσεων – Κυριακή 21/4/2024

(Μέρος Α)

Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο – Εκδήλωση Βιντεοσκοπημένων Παραστάσεων – Κυριακή 21/4/2024

(Μέρος Β)