Οι παραστάσεις όλων των σχολείων στην ιστοσελίδα της δράσης – Ένα νέο ταξίδι ξεκινά!

Για άλλη μια χρονιά πάνω από 400 μαθητές από 23 σχολεία από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, έλαμψαν στη σκηνή με τις παραστάσεις που δημιούργησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους! Τα σχολεία είχαν τη δυνατότητα για άλλη μια φορά να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους σε δύο μοναδικές εκδηλώσεις, στην Αθήνα (6-7 Απριλίου στην Ελληνογερμανική Αγωγή) και στη Θεσσαλονίκη (13-14 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS) είτε να τις ανεβάσουν στο χώρο τους και να τις αποστείλλουν βιντεοσκοπημένες.

 

Την πέμπτη χρονιά διεξαγωγής της δράσης, για πρώτη φορά ειδικοί από τους χώρους της τέχνης και της διδακτικής θετικών επιστημών, παρακολούθησαν τις παραστάσεις και ενίσχυσαν την παιδαγωγική αξία της δράσης, βοηθώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς με τα εποικοδομητικά σχόλιά τους. Στην Αθήνα παρευρέθηκαν οι:

 • Μαρία Δημάκη Ζώρα, Επίκουρη καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ
 • Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Ερμηνευτής και τραγουδοποιός
 • Νικολαΐα Κρασάκη, Συνθέτρια και μουσικός
 • Μάρθα Γεωργίου, Βιολόγος, δρ. ΠΤΔΕ

και στη Θεσσαλονίκη οι:

 • Κορίνα Βογιατζή, Δασκάλα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
 • Βασίλης Κουλούντζος, Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
 • Μάρθα Κατσαρίδου, Διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ

Παρουσιαστής της εκδήλωσης της Αθήνας ήταν ο Στέφανος Γιαγτζόγλου, εκπαιδευτικός Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Stand up comedian, μέλος των Science Reactors, ο οποίος έδωσε το δικό του στίγμα στην εκδήλωση. Πολύτιμη ήταν επίσης και η συνεισφορά των εθελοντών που για πρώτη χρονιά, πλαισίωσαν την δράση.

Οι θεατρικές παραστάσεις των μαθητών κάλυψαν σχεδόν κάθε πτυχή του STEM, όπως νόμους της φυσικής, αστρονομία (κινήσεις πλανητών & ηλιακό σύστημα), περιβαλλοντικά θέμα, χημεία (περιοδικό πίνακα, δομή της ύλης), βιολογία, θέματα υγείας κ.α. και πήραν το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού!

Στην ενότητα “Βίντεο” στο υλικό της δράσης, μπορείτε να δείτε τώρα, ομαδοποιημένες ανά τρόπο συμμετοχής, τις παραστάσεις όλων των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” τη σχολική χρονιά 2018-2019 καθώς και στο  κανάλι της Science View στο YouTube!

 

Ένα νεο ταξίδι ξεκινά από Σεπτέμβριο!

Μείνετε συντονισμένοι με τη Science View και το LSTT καθώς 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για συμμετοχή στη δράση τη νέα σχολική χρονιά!

Στην ιστοσελίδα της δράσης θα βρείτε πληροφορίες για τη διοργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020!

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα, όπου θα βρείτε:

 • πώς μπορείτε να συμμετέχετε
 • σχετικά χρονοδιαγράμματα
 • διαδικασία που προτείνεται να ακολουθήσετε
 • κανονισμούς, αλλά και
 • πλούσιο υλικό από τη φετινή και προηγούμενες διοργανώσεις

 

Comments are closed.
Η ομάδα μας

Μενέλαος Σωτηρίου
Science View
Ο κ. Μενέλαος Σωτηρίου (BSc Mathematics,) δραστηριοποιείται στο χώρο της επιστημονικής δημοσιογραφίας…
Θεώνη Χαραλαμπίδου
Science View
Η κ. Θεώνη Χαραλαμπίδου αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής…